Skarpere, smartere og enda mer effektivt i APPLY Larger Projects

Nine Andresen er Vice President for forretningsenheten «Larger Projects» i APPLY, da passer det jo godt at prosjekter er noe av det hun liker aller best å jobbe med.

– De gir meg energi! Tenk å få være den som får lov til å jobbe med å gjøre grepene som gjør prosjektene grønnere, bedre og mer effektive hver eneste dag!

Nine Andresen jobber daglig med å forbedre, forenkle og forstå. Hun er i kontinuerlig utvikling, akkurat som APPLY konsernet. Formelt er Andresen utdannet Marinteknisk ingeniør fra NTNU og hadde siktet seg inn på å jobbe med hydrodynamikk og marine operasjoner. Det er ikke akkurat det hun fyller dagene med nå. APPLY «Larger Projects» jobber med store enkeltstående prosjekter på etablerte anlegg.

– Vi jobber for det meste med «Brownfield». Vi modifiserer, forbedrer, effektiviserer og digitaliserer. Vi gjør alt som skal til for å forbedre eller forlenge levetiden på et anlegg, samtidig som det er i full drift, forklarer Andresen.

– I APPLY har vi stor kapasitet og kommer inn med en gruppe mennesker som besitter kompetansen prosjektet krever samt gjennomfører prosjektet til avtalt tid og pris, sier Andresen.

APPLY har lenge vært en solid leverandør av Modifikasjon og Vedlikeholdsprosjekter (M&V) på norsk sokkel. I forbindelse med oljenedturen opplevde selskapet, som mange andre selskaper i samme bransje, ordretørke på frittstående prosjekter. I 2018 kom Andresen fra operatørsiden til APPLY for å lede satsningen og reetablere selskapet som en leverandør også innenfor dette forretningssegmentet. APPLY har en kapasitet på rundt 1200 individer. Kontorer i Stavanger, Bergen, Hammerfest og Krakow og har dermed alle forutsetninger for å levere det kundene etterspør, også innenfor enkeltstående prosjekter.

Vekst arbeides det med i hele selskapet og følgelig har man i «Larger Projects» fokus på effektivisering og kontinuerlig forbedring.

– Man skal ikke gjøre ting to ganger, man gjør det en gang. Dobbeltarbeid har vi ikke tid til å holde på med. Alle involverte skal kunne finne det de trenger, når de trenger det. Forenkling og samhandling ligger i kjernen av det vi jobber med, sier Andresen overbevisende og forklarer videre.

– Digitalisering er en naturlig forlengelse av å jobbe smartere og som selskap må vi hele tiden jobbe for å bli bedre, det er en del av kongstanken her hos oss. Vi må streve etter å være enda skarpere, enda smartere og lage løsninger som gjør at vi jobber enda mer effektivt. Vi må være i konstant forbedring og det er jo det LEAN handler om, smiler hun.

– Det er også en stor fordel med å være den størrelsen vi er. Vi har kort vei til avgjørelser og vi er dynamiske. Det å være dynamiske er en av kjerneverdiene våre og det gjenspeiles også i ledelsen. Det er lite siloer og vi jobber mye på tvers i alle lag av organisasjonen. Det er der vi ønsker å være; om en ingeniør går fra et V&M-prosjekt, til et EPCIC (Engineering, Procurement, Construction, Installation and Commisioning)-prosjekt eller til en studie, så har man APPLY-måten å jobbe på i bunn. Metodikken må være effektiv, og det er den.

Den korte og den lange horisonten

Akkurat nå er APPLY på vei inn i nye markeder, som boring med APPLY Drill Floor (ADD) og rigg eller skip med APPLY Digital Green (ADG).

– Fra å ha fokus på prosessanlegget ser vi at det ved å gå inn på boredekket og marine systemer har åpnet seg mange nye markedsmuligheter.

Noe av det som ligger til grunn for disse nye markedsmulighetene er APPLY System Technology, en forretningsenhet som ble tilført i begynnelsen av 2019.

– Kompetansen APPLY System Technology sitter på gjør oss unike i forhold til våre konkurrenter, den skal vi bruke til mye spennende fremover, konstaterer hun.

– Vi ser at riggmarkedet er i flyt for å effektivisere og digitalisere og det går fort. Samtidig er det mange små felt som skal knyttes opp til eksisterende plattformer. Dette setter nye krav til prosessanleggene på eksisterende felt som da må modifiseres, effektiviseres, digitaliseres for noen ganger å leve i 40 år til. Vi står foran spennende tider, både på kort og lang sikt, konstaterer Andresen.

I et fem års perspektiv skal «Larger Projects» som forretningsområde være godt etablert, ha stor bredde både på kundeportefølje, prosjekttyper og faglig kompetanse.

Andresen jobbet internasjonalt i flere år, og setter større pris på norsk arbeidskultur nå enn før hun reiste ut.

– I Norge har vi det i ryggmargen at vi rydder opp etter oss og etterlater miljøet så uberørt og rent som mulig. Dette med at ansvaret for at en operasjon går bra ligger hos alle parter samt tilliten vi har til hverandre. Det at norske arbeidstakere tør å si «nei, dette er ikke riktig» og sier stopp. Det er det arbeidskultur handler om, det skal vi ta vare på, forklarer hun.

APPLY tenker grønt og energieffektivt i alle ledd av prosjekter, samtidig som kvalitet og sikkerhet ivaretas, «Larger Projects» er intet unntak.

Trenger flere smarte hoder

Andresen ønsker seg flere kollegaer.

– Vi trenger ingeniører og planleggere som kan sy alt dette sammen. Vi trenger både dem som har erfaring og nyutdannede! Kombinasjonen av erfaring og dem som aldri har opplevd en verden uten internett ser vi at blir virkelig bra.

Andresen tenker at dette er en god tid å komme inn i bransjen på. Det er mange spennende prosjekter og flere vil komme. Hvis man vil, har man nå sjansen til å bli eksponert for mye nytt, raskt.

Andresen har erfaring både fra oljeservice- og operatørsiden, hun har hatt mange forskjellige stillinger, jobbet med flere typer prosjekter og vært med på en reise i en bransje som er i kontinuerlig endring. Hun har følgende råd å gi til de nye som ønsker en spennende karriere.

– Hvis man alltid er åpen, ute etter å lære og utvikle seg, da får man sjansen, sier hun med et lurt smil.

APPLY trenger både ekspertene og de som er interesserte i å jobbe bredere, her har vi plass til begge deler.

– Menneskene må oppleve at de utvikler seg, at de lærer noe nytt og at det finnes rom for å vokse. Det må være interessant det du holder på med hver dag. Vi skal ha bredde i alder og erfaring og er alltid på jakt etter de som har erfaring innenfor modifikasjon. APPLY-konsernet mistet en del erfarne arbeidstakere under nedturen til andre bransjer.

– Kanskje de har begynt å savne oss? Jeg håper de vet at de velkomne tilbake!

Se alle våre ledige stillinger her

SHARE THIS POST